logo-2.png

Morgensang.jpg

MORGENSANG

På Marie Mørks Skole synger vi sammen. Fællesskabet, der opnås gennem sangen er unikt og vi tror på, at det skaber en dyb dannelse og tætte fællesskaber.

For alle elever i 0.-5. klasse er der morgensang hver dag. 3., 4.og 5. klasse samles om morgenen i Multirummet ved starten af førstemodul, og 0.-2. klasse samles samme sted ved starten af 2. modul.

Tirsdag og fredag mødes 6.-10. klasse i Glassalen og synger sammen.

Vi synger et varieret repertoire, men lægger vægt på, at eleverne også lærer sange fra den klassiske danske sangskat at kende.

Vi synger Ingemann (fx. Nu titte til hinanden) og Grundtvig (fx. Nu falmer skoven), og vi synger Jeg ved en lærkerede og Sørøverkongen Jonathan.

Vi markerer større aktuelle begivenheder og lægger op til, at samtaler eventuelt kan føres videre i klasserne (fx lidt om Tycho Brahe, Astrid Lindgreen, H. C. Andersen, kyndelmisse, solhverv, 11. september, 4. maj, 5. juni, 9. og 11. november...).

Morgensangen er naturligvis også en anledning til, at der kan gives forskellige meddelelser. Vi betragter morgensang som en del af skolens undervisning.